Urmatorul atelier

  • 00 zile
  • 00 ore
  • 00 min
  • 00 sec

Am fost de-a lungul timpului de mai multe ori la teatru cu fetita mea, care are acum zece ani si jumatate. Am vazut teatru de papusi, spectacole pentru copii, dar si spectacole de comedie la teatrul pentru “oameni mari”, cum spunem noi doua. 🙂 De fiecare data eram nerabdatoare sa urmarim firul actiunii si ne placea atmosfera din sala de teatru.

In urma cu un an, privind-o in timp ce asteptam sa inceapa o piesa de teatru, imi intreb fetita: “Te vezi jucand pe scena?”. “Nu stiu daca as putea, cred ca as avea emotii”, mi-a raspuns ea.

Tu te vezi jucand pe scena? Ce simti imaginandu-te acolo, in fata a cateva zeci, poate sute de oameni?

“Heeei, e normal sa ai emotii! Si eu am inainte sa vorbesc in fata unei sali, si actorii de aici de la teatru au emotii acum, in spatele cortinei.” i-am raspuns Laurei. Si asta a fost episodul care a facut sa incolteasca in mintea ei ideea ca ea ar putea fi acolo, pe scena unui teatru.

De la povestea de mai sus, Laura mea se afla in timpul repetitiilor pentru a patra piesa de teatru. A capatat incredere sa se exprime pe scena, o face cu naturalete, intra in pielea personajului si in starea necesara pentru scena respectiva. Isi aminteste cu bucurie si mandrie de aplauzele salii de la finalul spectacolelor ei, de florile si bomboanele primite.

Eu am bucuria mea sa o vad pe scena, si mi se pare ca urmaresc de fiecare data cea mai buna piesa, in comparatie cu orice alta piesa de teatru jucata de actori profesionisti. Ma intelegi, nu-i asa? 🙂

Urmatorul spectacol de teatru in care va juca Laura impreuna cu colegii ei de la atelier este pe 26 aprilie. Sunt incantata de invitatia pe care am primit-o! Designul ei este in ton cu piesa pusa in scena: “Pasarile”, dupa Aristofan.

Invitatie teatru Pasarile

 

 

 

 

 

 

 

Te invit cu placere sa intri in atmosfera repetitiilor, privind imaginile din galeria foto.

Cum ti se pare atmosfera de la repetitii? Ti-ar placea sa joci intr-o piesa de teatru? Iar pentru ca actorii sunt copii, ti-ai vedea copilul jucand pe scena?

Scrie-mi raspunsul tau sub articol.

Multumesc,

Corina

PS: Te asteptam cu drag la programele de teatru in limba romana sau in limba engleza, de la Smart Education:

https://www.smart-education.ro/ateliere_smarteducation/actor-in-lumea-povestilor/

https://www.smart-education.ro/ateliere_smarteducation/cursuri-de-teatru-in-engleza/

 

Author: Corina Tanasiciuc

Leave a Reply