Urmatorul atelier

  • 00 zile
  • 00 ore
  • 00 min
  • 00 sec

Cum a fost sâmbătă la teatru? Bucurie și emoție

Categories: Ateliere,Dezvoltare personala,fara categorie

Copiii au în zilele noastre o serie întreagă de oportunități de a experimenta diferite situații de viață. Toate aceste experiențe le definitivează personalitatea și îi ajută să-și formeze setul de credințe și valori pe care-l vor purta cu ei toată viața. Aici intervine rolul tău, în calitate de părinte sau îndrumător al celui mic, să-i oferi copilului acces la noi experiențe. Astfel, îl ajuți să-şi dezvolte calităţi importante, precum încredere în sine, autocontrol, perseverenţă, curiozitate, conştiinciozitate, abilitatea de a gândi în perspectivă.

Programele de dezvoltare personală prin artă teatrală pe care le organizăm la Smart Education de patru ani, încă de la înființare, aduc copiilor beneficii multiple, având ca obiective principale autocunoașterea și dezvoltarea, relaționarea și comunicarea eficientă într-un grup, creșterea încrederii în sine, valorificarea resurselor personale. Copiii care participă la programele noastre de teatru sunt încurajati de traineri să experimenteze lucruri noi, într-o atmosferă permisivă şi relaxantă, avand libertate de exprimare şi disponibilitate pentru accesarea resurselor creative. Ca urmare, ei vor fi dispuși să abordeze cu încredere diferite situaţii din viaţa de zi cu zi. Alăturând limba engleză cursurilor de teatru, urmărim îmbunătățirea înțelegerii și pronunției în limba engleză, creșterea nivelului de conversație și îmbogățirea vocabularului.

Experiența de la teatru de la finalul unei sesiuni de cursuri este unică și memorabilă pentru participanți. Trăirile și sentimentele copiilor sunt puternice, iar încrederea de sine și bucuria pe care o resimt la finalul reprezentației pe scenă, în fața părinților și spectatorilor care nu contenesc cu aplauzele, se transformă într-o ancoră de care-și vor aminti cu siguranță în momentele din viață în care au nevoie de aceste resurse.

E fascinant să vezi copiii așteptând cu nerăbdare momentul în care joacă pe scenă, o nerăbdare formată dintr-un amestec de emoții constructive. Unii dintre ei sunt la prima experiență de acest fel, iar emoțiile sunt mai copleșitoare. Zâmbetele largi de după spectacol și dorința lor de a continua cursurile de teatru la un nivel superior ne fac să știm că au adăugat o cărămidă importantă la construcția setului de calități atît de necesare în viață.

Copiii noștri aflați în al treilea an de cursuri de teatru ne-au impresionat prin creativitate, expresivitate și siguranță de sine, improvizația fiind la loc de cinste în spectacolul lor.

Iată fotografii de la piesele de teatru din 21 ianuarie 2017, de la finalul modulelor de toamnă – iarnă.

 

Dacă vrei să afli mai multe despre cursurile noastre de teatru în engleză, sau să participe și copilul tău, contactează-ne.

Author: Corina Tanasiciuc

Leave a Reply