Urmatorul atelier

  • 00 zile
  • 00 ore
  • 00 min
  • 00 sec

Deasupra orasului – atelier demonstrativ

Categories: Ateliere,Dezvoltare personala,fara categorie

Am organizat saptamana aceasta un atelier demonstrativ pentru activitatile pe care le vom incepe de miercuri, 11 decembrie, in programul “Deasupra orasului – o alta perspectiva a Bucurestiului”. Este vorba despre activitati practice, notiuni de urbanism si arhitectura, pentru copii cu varste intre 9 si 13 ani.

Copiii au aflat despre functiunile orasului, comunitate, mediul construit, notiunile de urbanist si arhitect. Cu ajutorul unor fotografii relevante, participantii au facut un tur virtual al Bucurestiului.

Jocul de echipa le-a captat atentia la maxim copiilor. Initial, au alcatuit o lista cu functiunile orasului, pornind de la intrebarile “de ce avem nevoie intr-un oras?”, “care sunt functiunile strict necesare intr-un oras?”, “ce optiuni avem pentru petrecerea timului liber?” etc. A fost un flux de idei impresionant din partea copiilor, iar lista functiunilor a prins rapid contur, cuprinzand: spatiile destinate locuintelor, cele din administratie,  cele destinate culturii, invatamantului, serviciilor, comertului, sanatatii, religiei si spatiile verzi.

Odata ce lista a fost gata, copiii au trecut la “construirea” orasului. Au considerat ca in mijloc ar trebui sa fie primaria, apoi scoala si asa mai departe, pana la marginea orasului. Dezbaterile au fost aprinse, fiecarei cladiri gasindu-i-se locul potrivit: stadionul la marginea orasului, parcuri in toate zonele orasului :), aeroportul in afara orasului etc.

A fost un exercitiu interesant si captivant pentru participanti, concluzia lor fiind ca si-ar dori sa locuiasca in acest oras, ideal pentru ei.

Urmeaza ca in atelierele viitoare, copiii sa construiasca machete pentru case, sa creeze trasee turistice prin Bucuresti, sa descopere cladiri reprezentative ale capitalei.

Daca v-a placut, va asteptam sa va alaturati de miercuri, 11 decembrie, si sa descoperiti o alta perspectiva a Bucurestiului!

Author: Corina Tanasiciuc

Leave a Reply