Urmatorul atelier

  • 00 zile
  • 00 ore
  • 00 min
  • 00 sec

Ce beneficii are jocul de șah pentru copii?

Categories: Ateliere,Dezvoltare personala,fara categorie,Sah

Jocul de şah – însăşi imaginea tacticii militare. Toţi marii căpitani de oşti au fost şi mari şahişti. Prea serios ca să fie un joc, nu îndeajuns de serios ca să fie o ştiinţă. Gustave Flaubert

La Smart Education invităm copiii să pătrundă în lumea jocului de șah, joc al înțelepciunii care cultivă memoria, inteligența, imaginația, spiritul competițional.

Practicând  jocul de șah, copilul intră în contact cu noțiuni care-i vor fi de folos în viață: strategie, ofensivă, defensivă, planificare, sacrifiu, capturare, competiție, rivalitate, anticipare, amenințare, autocontrol, raționament etc. Pentru copil, a căuta și a alege soluția optimă este un prim pas către dezvoltarea unor factori care, mai târziu, își vor găsi aplicarea în activitatea de adult. Diversitatea și multitudinea situațiilor presupun găsirea unor soluții optime și originale, dezvoltând spiritul de observație, analiză, sinteză și decizie.

Cursul “Învata sa joci sah!’ este modelat astfel încât să capteze atenția copiilor și să-i determine să fie conștienți de complexitatea și frumusețea sportului mintii. Fiecare ședință este o provocare pentru participanți: copilul rezolvă diagrame, își testează cunoștintele atât la nivel individual, cât și comparativ cu adversarii. Toate acestea se desfășoară cu materiale care-i antrenează și le mențin curiozitatea copiilor: tabla didactică de prezentare, teste, diagrame, fișe educative, cărți.

Pe parcursul ședintelor, copilul este centrat pe realizarea unui plan corect de joc, pe găsirea punctelor forte și a celor slabe ale adversarului, valorificându-și cât mai bine propriul potențial. Aceste aspecte de natură psihologică nu vor fi conștientizate la vârstă fragedă, dar vor folosi copilului în următorii ani, ajungând să-și cunoască elementele care-i definesc personalitatea: putere de concentrare, temperamentul, emotivitatea, imaginația, memoria.

Încurajăm părinții să-și implice copiii într-o activitate educativă și relaxantă în același timp.

Șahul are și o latură socială pe care o imprimă și o impune jucătorilor, oferind oportunități de socializare, și este o opțiune excelentă pentru petrecerea timpului liber.

Programul “Învață să joci șah!” se adreseaza copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani și se desfășoară lunea și vinerea la Smart Education.

Pentru înscrierea în grupele care încep din 19 octombrie 2015 și pentru informații privind tematica programului, contactează-ne.

Author: Corina Tanasiciuc

Leave a Reply