Urmatorul atelier

  • 00 zile
  • 00 ore
  • 00 min
  • 00 sec

After Christmas – nu doar o piesă, ci povestea unor copii deosebiți

Categories: Ateliere,Dezvoltare personala,fara categorie

Dragă cititorule,

Îmi face plăcere să-ți povestesc despre un eveniment special pe care l-am creat la început de an 2015 alături de copiii participanți la Cursurile de teatru în limba engleză.

Drumul copiilor până la acest eveniment a început în luna septembrie 2014. În doar trei luni, copiii au format o echipă extraordinară, entuziasmul lor prezent la ateliere cucerindu-mă de fiecare dată. Meritul este atât al participanților, cât și al trainerului Marius Smîntînă, actorul care i-a captivat din primul minut pe copii.

Poate te întrebi de ce ar alege copiii orele de teatru în limba engleză. Iată câteva răspunsuri ale participanților la cursuri, exprimate în reportajul filmat de o televiziune la unul dintre primele ateliere din cadrul modulului.

Maria, 11 ani: E ceva distractiv (cursul de teatru) prin care înveți multe lucruri noi. Cred ca te face să fii mai curajos! De asemenea, ține foarte mult de viitor. E posibil să mergi la o facultate în altă țară și atunci e nevoie să știi bine să vorbești în engleză.

DSC06397 mic

Iulia, 11 ani: În culise am emoții. Dar când sunt pe scenă, am impresia că nu mai sunt singură, că deși toată lumea se uită la mine, toți colegii țin cu mine, îmi zâmbesc, mă încurajează.

DSC06383 mic

Laura, 11 ani: Pentru mine e o bucurie să particip la orele de teatru în engleză. Pot să-mi îmbunătățesc conversația în engleză în timp ce mă distrez cu prietenii mei de la curs. Și mă simt foarte bine la spectacolul de la finalul modulului.

DSC06374 mic

Poți viziona reportajul aici: http://youtu.be/5PSvf_V1yf4.

Cred că ți-am stârnit curiozitatea despre cum se desfășoară o oră de teatru în engleză, privind acești copii frumoși și entuziaști. Fiecare atelier este structurat astfel: activități distractive și educative în prima parte, interpretare de text în a doua parte. Textul poate fi creația copiilor, monologuri sau piese scurte, adaptate vârstei și nivelului lor de pregătire lingvistică. Activitățile includ: jocuri de concentrare, exerciții de dicție în engleză, exerciții de vocabular și pronunție în engleză.

Să revin acum la evenimentul din ianuarie 2015. Piesa After Christmas jucată de copii la Godot Cafe Teatru a fost compusă și regizată de Marius Smîntînă de-a lungul celor trei luni de curs. Aportul copiilor a fost semnificativ: multă voie bună, entuziasm, dorință de învățare. Astfel că spectacolul de la teatru a fost unul complet, apreciat la maxim de părinți și invitații micilor actori.

Iată câteva imagini de la teatru:

Am selectat aici și câteva secvențe din piesă: http://youtu.be/wqXiYYipdFQ.

Am înmânat copiilor diplome și flori la finalul piesei, felicitându-i pentru modul în care au tratat această experiență de viață. Se dovedește din nou că dacă faci un lucru cu plăcere și pasiune, totul pare o joacă de copii iar rezultatul e extraordinar.

Mesajul meu pentru tine, dragă cititorule, este să-ți încurajezi copilul să experimenteze activități din domenii cât mai variate, așa cum o fac acești copii. Astfel, copilul tău va putea să-și descopere pasiunile, activitățile preferate, să-și îmbogățească bagajul de cultură generală, să se autoexploreze și să se dezvolte.

Cu drag,

Corina

 

Author: Corina Tanasiciuc

Leave a Reply